Tien weken proefstuderen op het hbo

Trots op onze HRM-studenten die het afgelopen half jaar het keuzedeel “voorbereiding HBO” voor Summa studenten hebben verzorgd! Het doel hiervan is om studiesucces onder MBO’ers te vergroten door ze een realistisch beeld te geven van wat studeren op het HBO inhoudt en specifiek bij Fontys HRM. Met dank aan Marika van Roy van het Summa College voor de prettige samenwerking en Rose Ebbers van ODBN voor het leveren van de integrale praktijkopdracht

Wat is proefstuderen?
Ga je een juridische opleiding volgen bij Summa Zakelijke dienstverlening en wil je later graag door naar het hbo? Dan heb je in het derde jaar de mogelijkheid om zes maanden het keuzevak ‘voorbereiding hbo’ te volgen. Je krijgt begeleiding en coaching van studenten van de Fontys opleiding Human Resource Management. Zij kunnen je alles vertellen over studeren op een hogeschool. En ze helpen je graag verder met het verder ontwikkelen van belangrijke vaardigheden zoals presenteren en reflecteren.

Het programma vindt de eerste tien weken op het Summa College plaats. De HRM-studenten geven daar sollicitatietrainingen en begeleiden de Summa studenten tijden het projectmatig samenwerken aan opdrachten. Tijdens de tweede periode nemen Summa studenten deel aan een onderwijsprogramma bij Fontys HRM. Zij nemen deel aan echte hoor- en werkcolleges en maken zo kennis met het hbo-niveau.

 

* Op de foto: studenten keuzedeel doorstroom HBO samen op de foto met studenten van het Fontys HRM