Mbo en hbo komen letterlijk dichter bij elkaar!

Mbo en hbo komen letterlijk dichter bij elkaar bij Fontys Hogeschool HRM en Psychologie, gevestigd in de ‘Witte Dame’ in Eindhoven. Studenten van dit instituut zijn nauw betrokken bij het keuzevak ‘doorstroom mbo-hbo’ studenten van onze opleiding (Juridisch Administratief Dienstverlener).

Op donderdag 19 september maakten alle studenten binnen dit project kennis met elkaar tijdens de officiële aftrap. Het project kent een echte wisselwerking; de eerste tien weken krijgen onze studenten op de Vestdijk les, onder andere verzorgd door Fontys-studenten HRM.

De volgende tien weken gaan de studenten naar Fontys om deel te nemen aan een onderwijsprogramma. “Vanuit HRM zijn elf tweedejaars studenten tijdens het project als coaches volledig verantwoordelijk voor de uitvoering van onderwijs aan de zestien Summa-studenten die het keuzevak volgen”, legt projectleider en docent Loes Grasveld uit.

De studenten van het Summa College oriënteren zich of het HBO een goede vervolgstap is van hen. Zowel de MBO-student als de HBO-student hebben dit als een leuk en leerzaam project ervaren!