Pleidooi consumentenrecht

Tijdens de lessen consumentenrecht hebben de studenten uit leerjaar 2 de afgelopen periode stilgestaan bij de ‘zwakke positie’ van de consument ten opzichte van een professionele verkoper. De wet biedt deze consument dan ook extra bescherming.

In de lessen hebben docenten recht de studenten voorbereid op het houden van een pleidooi waarin zij hun cliënten bijstaan. Deze docenten leren hun studenten om tijdens het pleidooi niet enkel in te gaan op de inhoud maar ook gebruik te maken van ethos, logos en pathos, oftewel middelen om een ander te overtuigen.

Het was de taak van de studenten om dit pleidooi te filmen. Docenten recht hebben met plezier de filmpjes bekeken en zijn zeer trots op de pleidooien die zij toegestuurd kregen.

Mohamed Arrabbany: “Ik heb tal van mooie pleidooien ontvangen. Ik ben echt trots op onze studenten. Dan denken ze dat ze ‘maar’ op het mbo zitten. Nou, deze mensen komen er wel hoor! Dit is weer een simpel voorbeeld van hoe dankbaar ons werk is.”