Meerdere Skills-medailles voor studenten Summa

Zes medailles, vijf podiumplaatsen. Dat was de oogst van de negen studenten die dit jaar namens Summa College meededen aan de landelijke finales van de Skills Heroes Vakwedstrijden. In de RAI in Amsterdam gingen ze van 20 tot en met 22 maart de strijd aan met hun vakgenoten. Helaas was Remco Smits, student juridische beroepen, niet meer van de partij na de halve finale in Rotterdam.

Jasper van Kol en Rick Jooren wonnen als team de gouden medaille in de vakrichting mechatronicus. Zilveren medailles waren er voor Sverre van Schijndel (medewerker mode/maatkleding) en Sanne van Overdijk (kapper). Tot slot wisten Pim Maasdijk (boulanger) en Esmee Nijst (directiesecretaresse/managementassistent) brons in de wacht te slepen.

 

SkillsHeroes finalist School Beroep/
vakrichting
Medaille/
plaats
Jasper van Kol (team met Rick) Summa Engineering Mechatronicus Goud
Rick Jooren (team met Jasper) Summa Engineering Mechatronicus Goud
Sverre van Schijndel Summa Fashion Medewerker mode/
maatkleding
Zilver
Sanne van Overdijk Summa Uiterlijke verzorging Kapper Zilver
Pim Maasdijk Summa Brood & Banket Boulanger Brons
Esmee Nijst Summa Zakelijke dienstverlening Directiesecretaresse/
managementassistent
Brons
Denise Meuffels Summa Fashion Modeontwerper 7e
Amber Gruntjes Summa Zorg Tandartsassistent 6e
Sahar Jaghouri Summa Zorg Apothekersassistent 8e
Wessel Martens Summa Engineering CAD-tekenaar 8e
Helga de Beer Summa Wonen & Design Interieuradviseur 10e

WorldSkills in Kazan

Jasper en Rick hebben zich gekwalificeerd voor deelname aan WorldSkills, het WK voor beroepen dat deze zomer plaatsvindt in Kazan, Rusland. Vorig jaar deden ze mee aan EuroSkills, het EK. Ze werden toen vijfde in hun vakgebied. Daarnaast verdienden ze voor hun bovengemiddelde score een Medal of Excellence.

Voor meer info, klik hier.

 

*foto: Simone de Pon tijdens de voorronde van de WorldSkills 2019.